To Top

Vliegbasis Kleine-Brogel

Knowledge, Spirit, Style !

Smaldeel Steun

Het Steunsmaldeel heeft maar één kerntaak binnen de wing daar het in al haar facetten ten dienste staat van alle collega’s tewerkgesteld in de 10de Tactische Wing.

Het eerste contact wordt al gelegd bij aankomst door de Administratieve Steun Eenheid (ASE) die instaat voor de personeelsadministratie waaronder de opvolging van de stage- en bevorderingsdossiers, de jaarlijkse evaluatiedossiers en niet onbelangrijk de verloning zowel dagdagelijks als tijdens operaties.

Na de eerste kennismaking zal onze nieuwe medewerker vrij snel enkele geneugten van het leven leren appreciëren: dagelijks kan men het werk onderbreken en voorziet de Dienst Buffetten en Cafetaria (DBC) de noodzakelijke dranken en versnaperingen tijdens de werkpauzes in divers breakruimtes die op de werkvloer voorzien worden. En indien men geen gebruik maakt van de klassieke boterhammendoos dan kan men zich begeven naar de kwartiermess Hof Bergendal waar het cateringsteam dagelijks een driegangmenu serveert. Ook kan men opteren voor ‘soep van de troep’ – een spaghetti of lasagne – een koude schotel aangeleverd vanuit de kwartiermess om binnen de eigen werkruimte te verorberen. Niet alleen de collega’s mogen van onze hoogstaande keuken genieten ook de talrijke bezoekers worden tijdens een dag- of avondbezoek verwend op een gastronomische keuken waarna meermaals gepolst wordt welke sterrenkok hier actief is.

verdegings steungroep horeca1
Hof Bergendal staat niet alleen in voor het serveren van maaltijden maar wanneer men niet dagelijks huiswaarts kan keren dan kan men bij de logementsdienst zelfs een kamer reserveren. Niet minder dan 86 éénpersoonskamers uitgerust met een flatscreentelevisie, koelkast geven je het gevoel dagelijks op hotel te vertoeven. Binnen de twee logementsblokken is telkens een opwarmkeuken en ontspanningszaal voorzien. Een studentenkot is er niets tegen.

Ook kan men gebruik maken van diverse sportfaciliteiten binnen onze wing; een atletiekpiste, een Finse piste, een voetbalveld en een sporthal zetten je zeker aan om te sporten. Onze sportsectie beschikt over een drietal sportmonitors die het personeel voorbereiden om jaarlijks te kunnen slagen in de Fysieke Evaluatie Fitness. Zo beschikt onze sporthal over een grote sportzaal, een squash- en fitnesszaal. Het wekelijks sportprogramma voorziet zwembeurten buitenhuis, looptrainingen en core-stability waardoor het slagen in de sporttesten voor iedereen haalbaar wordt.

verdegings steungroep sport

Tot zover de rechtstreekse dienstverlening naar onze collega’s toe maar het steunsmaldeel staat ook in voor het onderhoud van de infrastructuur van onze vliegbasis. Ops Infra staat dan ook borg om de ateliers, magazijnen en burelen te onderhouden en daar waar nodig een opknapbeurt te geven.

verdegings steungroep5 infra

Het Permanent Airfield Service (PAS) – team zal dagelijks voor aanvang van de flying window instaan voor de inspectie van de vliegveldverlichting en de remkabel. Vliegveiligheid is prioritair en vogels horen hier niet echt thuis. Vandaar dat de groendienst instaat om het volledige domein de ‘poor grass policy’ na te streven om alzo de aantrek van vogels en wild te minimaliseren. Ze worden hierin bijgestaan door het Agentschap voor Natuur en Bos waarmee we een prachtige samenwerking hebben.

verdegings steungroep6 infra

Buiten onze Ops Infra beschikken we ook over een Call Desk die een team Polyvalente medewerkers aanstuurt. De vervanging van een lamp, ontstopping van het sanitair, de vervanging of plaatsing van een stopcontact of het verven van een bureel of magazijn hoort tot hun takenpakket. Maar dat ze tot meer in staat zijn hebben ze al meermaals bewezen want onze Duke’s lounge in Hof Bergendal, de briefingroom in de Base Ops zijn prachtige projecten waarvoor we binnen Defensie benijd worden.

Kortom het steunsmaldeel heeft ‘dienstverlening’ hoog in hun vaandel staan waardoor ze door menig collega wordt gerespecteerd.

Peterschapsrelatie:

Op 26 september 1968 heeft de stad Maaseik op initiatief van de plaatselijke Milac-afdeling het peterschap aanvaard over de Groep Vliegveldbeveiliging van de 10de Jagerbommenwerperswing te Helchteren. Gezien de structuur van onze wing en groep sinds 1968 meermaals van naam gewijzigd was werd op 22 oktober 2004 ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van het peterschap werd de oorkonde vernieuwd.

Tijdens deze viering schonk de stad Maaseik ons een replica van de Gebroeders Van Eyck welke een plaats kreeg aan de PR-dienst van onze wing en zo dagelijks kan bewonderd worden door de talrijke bezoekers die onze vliegbasis mag ontvangen.

In 2001 werd het idee geopperd om het peterschap van de stad Maaseik over de groep op haar beurt kracht bij te zetten dit door de aanvaarding van het peterschap van de groep over het Medisch en Pedagogisch Instituut Ter Engelen gevestigd binnen de omwallingen van de stad waarvoor op 19 november 2001 de  oorkonde werd opgemaakt

 

 

Bert B © Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force