To Top

Laatste nieuws

Bekijk het laatste nieuws
met bijhorende selectie foto's

Mutsenparade MIF 8.0

De eerste MIF van het jaar is afgerond. Dit moment markeert een belangrijke overgang van burger tot militair, van petje tot muts, en van scholing tot de eigen eenheid.

Lees meer

Sake Masisi: herdenking van 215 militairen

Op 19 juli 1960 crashte een C-119 in Congo, met aan boord militairen van de 10de en 15de Wing. Deze overledenen en militairen die sindsdien in actieve dienst van 10WTAC en 701 MUNSS zijn overleden, worden herdacht tijdens Sake Masisi.

Lees meer

Baltic Air Policing: 20 jaar en 92 scrambles later

Na de Russische inval in Oekraïne werden we er weer aan herinnerd hoe belangrijk het is om Europa, en meer bepaald onze burgers, te beschermen. De Baltische staten grenzen aan Rusland en hebben geen eigen luchtverdediging. Dat maakt hun situatie precair. Samen met Frankrijk was België de afgelopen maanden van permanentie in Litouwen.

Lees meer

Nieuwe tail voor OCU

In 2002 kreeg de OCU een eerste special tail, in het teken van haar 15de verjaardag. Sindsdien volgden er nog drie. De vierde, en laatste, rolde afgelopen woensdag uit de paintshop. Wanneer de F-35 binnen enkele jaren op onze basis genesteld is, zullen leerling-piloten hun opleiding in de Verenigde Staten afronden en zal de OCU hier opgedoekt worden. Lees hier de boodschap van het squadron.

Lees meer

Bert B © Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force