To Top

Laatste nieuws

Bekijk het laatste nieuws
met bijhorende selectie foto's

De wind wint op het militair kampioenschap triatlon

Afgelopen vrijdag werd er aan het Bastion te Kinrooi gestreden om de titel “Nationaal kampioen Defensie triatlon”. Deelnemers konden een team vormen of individueel hun eenheidskleuren vertegenwoordigen.

De sportmonitoren van Kleine-Brogel Air Base werkten samen met Triatlonclub Trisport MnK om het kampioenschap van Defensie te laten doorgaan op hun prachtige thuisbasis te Kinrooi. Op deze manier kreeg het triatlonweekend extra (drie)kleur en werd deze dag een generale repetitie voor de club haar eigen wedstrijden op zaterdag en zondag.

50 teams bestaande uit een zwemmer, fietser en loper, met als grootste tegenstander de wind, bekampten elkaar in en langs de Maas. Met een sterke finishtijd net onder het uur, kwam het thuisteam van onze vliegbasis als eerste over de meet.

Bij de individuele deelnemers stonden er 90 atleten klaar om de golven, wind en concullega’s het vuur aan de schenen te leggen. Naast een olympiër, een Europees kampioen in de halve triatlon en een voormalig wereldkampioen duatlon bij de beloften, stonden er nog tal van toppers klaar om mee te strijden.

Een jaar lang mogen Decaester-Balen Marion en Corthouts Stef zich militair kampioen triatlon noemen. Bij de meer ervaren deelnemers, de veteranen, ging de titel naar De Rooze Steffi en Vandebrouck Geoffrey.

Na een optelsom van alle tijden kwamen Kamp Beverlo (small units) en de Koninklijke Militaire School (large units) uit als winnaar van de interkorpsen competitie.

Van competitief tot recreatief deelnemer: iedereen was lovend over de organisatie en locatie. De komende dagen zal er nog een nabespreking volgen met beide partijen (KeeBee en Trisport MnK) om de samenwerking te evalueren. Het ziet er voorlopig naar uit dat dit niet het laatste nationaal kampioenschap triatlon was op deze toplocatie.

Sfeerbeelden: NCD Triatlon (myalbum.com)

Uitslagen: SportsTiming.be - Resultcenter (b-nys.com)

 

Bert B © Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force