To Top

De speurtocht naar Kolonel Knots

Ga op avontuur !

De crash van Kolonel Knots

Uit een goede samenwerking tussen stad Peer en onze vliegbasis is een prachtig avontuur ontstaan. Een speurtocht voor jong en oud, waarin je tal van opdrachten tegenkomt.

www.kleinebrogelairbase.be/kolonelknots

Sinds kort kan je in de bossen van Grote-Brogel op speurtocht naar Kolonel Knots. Kolonel wie? Het verhaal van Kolonel Knots (knopen in het Engels, de eenheid waarmee piloten snelheid duiden) gaat als volgt:

Soldaat Saar en speurhond Nytro van de vliegbasis vinden tijdens hun dagelijkse patrouille een gescheurde rugzak in het bos. In die rugzak staat een naam - Kolonel Knots - en zitten verschillende spullen waaronder een gsm. Soldaat Saar vindt hier geen gegevens in terug, maar ontdekt wel een filmpje. Na het bekijken van dit filmpje begrijpt ze dat de rugzak toebehoort aan een gevechtspiloot die al een tijdje vermist is. Het wordt meteen duidelijk dat de piloot met zijn straaljager in het bos gecrasht is. De tijd dringt om hem te helpen! Ga jij mee op zoek naar zijn schuilplaats? 

 

In het bos vind je verschillende aanwijzingen en speurhond Nytro zal hierbij van onschatbare waarde zijn. Ontdek je een bordje met Nytro? Dan vind je in de nabije omgeving een opdracht. Alleen als je de opdracht tot een goed einde brengt, krijg je een tip in de vorm van een cijfer. Aan het einde van de speurtocht vorm je met deze cijfers een code en kun je, hopelijk, de schuilplaats van Kolonel Knots openen. Als je Kolonel Knots kan vinden wacht je nog een leuke beloning. 

Praktische info

Je kan kiezen tussen een korte tocht van 2,3 km of een lange route van 7,2 km. Ook liefhebbers van geocachen komen aan hun trekken, er zijn langs het parcours 18 geocaches verstopt. 

Starten kan aan de Schutterij Sint-Sebastiaan, Oude Weyerstraat 31A, 3990 Peer. 
Neem een gsm, pen en papier mee. Het deelnameformulier vind je aan de achterzijde van het startbord. Of je kan het afhalen bij Breugelhoeve (Weyerstraat 1, 3990 Peer) en Toerisme Peer (Markt 3, 3990 Peer) of hier downloaden.

Bert B © Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force