To Top

Laatste nieuws

Bekijk het laatste nieuws
met bijhorende selectie foto's

Louis Naeyaert Europees kampioen halve triatlon

De 27-jarige militaire brandweerman Louis Naeyaert zorgde dit weekend voor een verrassing door de Europese kampioenschappen triatlon in Menen te winnen. 

Zestien jaar geleden won een andere Belg de Europese titel, ook in eigen land: Frederik Van Lierde. Hij was een van de grondleggers van het organiseren van opnieuw een Europees Kampioenschap (EK) in eigen land, wat leidde tot een droomscenario.

Van brandweerman tot Europese held

Het doel van de eerste soldaat Louis Naeyaert op het EK was het behalen van een plaats in de top tien. Een top vijf zou geweldig zijn geweest, een podiumplaats gewoon fenomenaal. Van goud had hij nooit durven dromen. Dit weekend in Menen bewees hij echter dat er niets mis is met een beetje dromen, integendeel.

Zondag namen de Belgische triatleten de leiding in de middellangeafstand triatlon voor mannen, het slotevenement van de multisportkampioenschappen van de Europese Triatlon Federatie (ETU).

Naeyaert finishte a 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km hardlopen in 3u45:47.

Als vast lid van de nationale militaire triatlonploeg toonde Louis eerder al dat hij een talentvolle triatleet mag genoemd worden. Maar na ‘de race van zijn leven’ mag hij zich een jaar lang uitroepen tot Europees kampioen bij de elite, de groten van de triatlon. Op de triatlon halve afstand stond er zondag geen maat op de brandweerman die actief is binnen de 10de Tactische Wing van de Luchtcomponent.

Hij was nog volop aan het nagenieten van zijn zege toen hij ook Defensie in verband bracht met zijn succes:

“Dat Defensie een grote hulp is bij het combineren van mijn job met topsport is meer dan een understatement. Dankzij de stages met de militaire triatlonploeg kan ik me af en toe volledig focussen op de nodige trainingen. Maar ook mijn collega’s van de 10e Wing verdienen een speciale vermelding. Tijdens mijn job is het soms een kwestie van geven en nemen… Aangezien mijn collega’s soms enkele taken van mij overnemen wanneer ik op stage ben, is het feit dat ik hun deze gouden medaille kan geven dubbel zo bevredigend.”

Tekst: Gert-Jan D'haene

Foto's: David Pintens, Gert-Jan D‘haene & PR KeeBee
 
 
 
 
         

Bert B © Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force