To Top

Laatste nieuws

Bekijk het laatste nieuws
met bijhorende selectie foto's

Laat de dienstwagen staan, ga met de fiets op de baan!

Met deze slogan pakt onze eenheid uit voor het fietsdeelsysteem op de basis, het resultaat van een project dat in 2021 werd gestart. Alle KeeBee’ers ontvingen toen een bevraging in hun mailbox om de fietsgewoontes en behoeften in kaart te brengen.

Een kleine werkgroep werd opgericht om samen met de Landelijke Gilde, Mobiel 21 en stad Peer ons personeel (nog) meer aan het fietsen te krijgen.
Een fietsdeelsysteem op onze vliegbasis en een fietsleasesysteem werden naar voren geschoven om mee aan de slag te gaan. Het eerste liep vlot, maar een fietsleasesysteem voor Defensie lijkt niet zo evident. Toch blijven onze partners van Mobiel 21 hieraan werken en zijn er reeds meerdere mails vertrokken richting het kabinet van onze minister van Defensie.

Maandag 10 oktober 2022, ook wel de dag van de duurzaamheid. Op deze dag hebben we het fietsdeelsysteem voorgesteld op onze basis en aan de aanwezige pers.
Elke KeeBee’er die op deze ochtend ecologisch naar het werk kwam ontving een voucher voor een friet en snack, een klein maar lekker gebaar voor de geleverde inspanning.
Er zullen een 70-tal deelfietsen verspreid worden over onze vliegbasis, op deze manier kunnen kortere afstanden al fietsend gedaan worden. De eerste reacties zijn positief, de volgende weken wordt het gebruik goed opgevolgd en de stallingsplaatsen eventueel bijgestuurd.

mobilab banner peer kb

 

Info en links:

Het Belang van Limburghttps://m.hbvl.be/cnt/dmf20221010_95066219
 VRT NWShttps://www.vrt.be/.../50-nieuwe-deelfietsen-op-de.../
 HLN.behttps://www.hln.be/.../ook-de-luchtmachtbasis-heeft-nu.../
 TV Limburg BEhttps://www.tvl.… 

Foto's PR-Team KeeBee

Bert B © Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force