To Top

Laatste nieuws

Bekijk het laatste nieuws
met bijhorende selectie foto's

Job- & Burenkijkdag

Ondanks de slechte weersvoorspellingen op de job- en burenkijkdag viel de hoeveelheid neerslag best nog mee.
Meer dan 1200 jongeren kwamen met school of individueel naar KeeBee, ze konden kennis maken met de tientallen jobs die onze eenheid te bieden heeft.

In de Chillax-Area kon men ondervinden hoe de “rest and relief” in operatiegebied eruit kan zien, de ontspanningszone zeg maar.
Aan onze jobstanden kregen geïnteresseerden een uitleg over de vele functies, werden vragen beantwoord en leuke weetjes meegegeven.
Ondanks het mindere weer konden er toch enkele luchtdemo’s doorgaan en zorgde onze Force Protection voor een indrukwekkende demonstratie met oefenmunitie, honden, …

Voor de jobdag is het natuurlijk van belang dat we onze nationale luchtmachttoestellen laten zien op de basis. Tevens viel de jobdag samen met de aankomsten en trainingsvluchten van de internationale teams ten voordele van Sanicole Airshow. Dit alles maakte dat we het een goede kans was om onze buren te verwelkomen op onze basis. Om tegemoet te komen aan de veelvuldige opmerkingen dat mensen moeten werken of schoollopen op vrijdag, besloot de basis om onze poorten een uur langer open te houden. Op deze manier konden buren eventueel nog de overweging maken om na het werk of school door te komen.

Per buurgemeente werden er 2 mensen gelukkig gemaakt met een luchtdoop op de A400M. De “winnaars” werden persoonlijk gecontacteerd door ons en waren laaiend enthousiast.
De meest enthousiaste “meevlieger” kwam uit Maaseik, de peterstad van onze VSGp, een superfan van de luchtcomponent en begon zijn bevestiging als volgt:
“Wat een verrassing! Ik zou héél graag mee de lucht in gaan met deze mastodont!
Ik moet wel meedelen dat ik in een elektrische rolstoel zit, omwille van een spierziekte.”
Onze volgende uitdaging was geboren, deze jongen moest aan boord geraken. Na enkele mailtjes/telefoontjes tussen de betrokken partijen kreeg Daan zijn “GO”.
In het totaal wonnen 28 buren een vlucht over hun gemeente en zijn weer een prachtige ervaring rijker.

 

Foto's PR-Team KeeBee 

Bert B © Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force