To Top

Laatste nieuws

Bekijk het laatste nieuws
met bijhorende selectie foto's

Communieshoot: 4de editie was een succes

De 4de editie van onze communieshoot verliep weer vlekkeloos! De afgelopen dagen waren spannend en stressy voor ons team, maar uiteindelijk stonden de weergoden toch aan onze zijde (bedankt aan onze meteorologen 😉). De Air Force shoot is helemaal kunnen doorgaan, waardoor we alle 120 kids -komende van over heel Vlaanderen- gelukkig hebben gemaakt.

Niet alleen de weergoden hebben deze dag mogelijk gemaakt: eigen personeel heeft hier (on)rechtstreeks aan bijgedragen en 13 fotografen, zowel burgers als militairen, hebben zich voor de volle 100% ingezet. Via deze weg willen we hen dan ook van harte bedanken! 

Ook dat ging supersonisch

Onze website ontplofte even bij het openen van de registratie voor de communie- of lenteshoot in Air Force setting. Na minder dan 1 minuut was de maximale capaciteit van 120 kids al bereikt. We zijn blij met dit jaarlijkse succes, maar ook een beetje triest om jaar na jaar tientallen geïnteresseerden teleur te stellen. Helaas is het in dit concept onmogelijk de capaciteit op te trekken zonder aan kwaliteit voor dit unieke event te verliezen.

Het idee ontstond enkele jaren geleden nadat we regelmatig van eigen collega’s de vraag kregen om communiefoto’s te nemen van hun kinderen bij onze F-16. We maakten er een openbaar event van en met 40 deelnemers in 2021 bleek het een schot in de roos. In onze mailbox kwam de ene na andere vraag binnen.

Onze vliegbasis ging op zoek naar fotografen die ons op vrijwillige basis wilden versterken. Deelnemers kunnen op deze manier kiezen voor een fotograaf uit ons team, zelf de foto’s te nemen of om iemand mee te brengen. De decors in een echte Air Force-setting proberen we jaarlijks een beetje aan te passen, al blijft onze gatekeeper een vast pronkstuk.

De leeftijd van onze modellen ligt op 6 of 12 jaar, afhankelijk van welk (communie)feest er gevierd wordt. Op deze manier proberen we al een zaadje te planten bij de volgende generatie. Het is de eerste kennismaking met de grote diversiteit aan jobs voor zowel jongeren als hun ouders. Want die laatste vallen soms ook nog binnen de leeftijdscategorie om te solliciteren bij Defensie. Maar dit event, alsook de Avonturentocht van Kolonel Knots, zijn echt gericht op het jongste publiek.

We bieden niet alleen deze gratis shoot aan: onze museums zijn op deze dag ook geopend en kunnen de (hopelijk) volgende generatie kennis laten maken met de werkwijze van de huidige generatie.

Bert B © Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force