To Top

Laatste nieuws

Bekijk het laatste nieuws
met bijhorende selectie foto's

Teutenroute Fietshappening

De Fifty-One Club ‘De Teuten’ en de vliegbasis Kleine-Brogel waren op zondag 19 mei 2019 de trotse gastheren voor de twintigste editie van de familie-fietshappening ‘De Teutenroute’ en dat samen met de Noord-Limburgse gemeentes Peer, Pelt, Lommel, Hamont-Achel en Bocholt.

 

De maand mei is in principe één van de mooiste maanden van het jaar. De eerste bloesems worden dan waargenomen en de vele verlengde weekends bezorgen ons de nodige recreatieve tijd om al fietsend de prachtige natuur die onze provincie rijk is te verkennen.

Ook de organisatoren van de Teutenroute spelen hier op in en startend onder een stralend zonnetje mochten dan ook meer dan 3.000 deelnemers genieten van een fietstocht langs de vijf deelnemende gemeentes.
De talrijke fietsliefhebbers ontdekten zo de mooiste plekjes en vergezichten in het spoor van de befaamde Teuten. De bewegwijzerde routes waren perfect aangegeven. Langs de routes deed men gezellige teutenhuizen aan waar men zich inschreef of waar men even kon uitblazen. Hier kon men terecht voor een verkoelend streekbiertje of een plaatselijk streekgerecht zoals de boekweitkoek, de kruidenpannenkoek en andere lekkere gerechtjes. De muzikale omlijsting verzorgd door divers live-bandjes zorgden dan voor de rest.

Speciaal tijdens deze editie waren de vier culinaire fietstochten vanuit Kaulille, Sint-Huibrechts-Lille en Lut-Lommel waarbij de deelnemer tijdens de Plm. 60 Km lange fietstocht in de verschillende aangedane teutenhuizen hun viergangenmenu stapvoets kregen voorgeschoteld. Te beginnen met spek en eieren met een geurende tas koffie om in het volgend teutenhuis te kunnen genieten van een erwtensoep met brood om dan wederom even te fietsen om dan een Vlaamse of Italiaanse hoofdschotel opgediend te krijgen. Uiteindelijk bij aankomst in het teutenhuis van vertrek werd hen nog een dessert voorgeschoteld doch gelukkig kon men toen schuilen want het zonnig terrasje had moeten plaats ruimen voor een noodweer die vooral veel wateroverlast bezorgde aan de deelnemende gemeentes.

Ondanks de slechte voorspelling was de opkomst nog redelijk en kon het deelnemersveld met volle teugen genieten van de 20ste editie van dit unieke fietsevenement en droegen zo tegelijkertijd hun steentje bij voor de minder fortuinlijke medemens. Immers in het najaar kunnen de organisatoren, de vliegbasis Kleine Brogel en de FOC De Teuten, tijdens hun jubileumfeest niet alleen de sponsors en talrijke vrijwillige medewerkers in de bloemetjes zetten maar mogen hun sociale doelen de vzw Boemerang alsook de MS Liga Comité Limburg elk rekenen op een cheque van rond de 10.000 euro een mooi bedrag dat zeker goed zal besteed worden ten voordele van onze MS-patiënten.

De 8 deelnemende verenigingen ontvingen voor de uitbating van de teutenhuizen een financiële tegenprestatie van 24.500 euro.

Ook voor jullie is het fietsevent De Teutenroute een aanrader!

Bekijk enkele foto's van het schitterende event ! Klik op de hoofdfoto voor een full size -weergave.

 

 

© Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force