To Top

Latest News

Have a look at our Latest News
With related photos

Mutsenparade MIF 8.0

De eerste MIF van het jaar is afgerond. Dit moment markeert een belangrijke overgang van burger tot militair, van petje tot muts, en van scholing tot de eigen eenheid.

Lees meer

Sake Masisi: herdenking van 215 militairen

Op 19 juli 1960 crashte een C-119 in Congo, met aan boord militairen van de 10de en 15de Wing. Deze overledenen en militairen die sindsdien in actieve dienst van 10WTAC en 701 MUNSS zijn overleden, worden herdacht tijdens Sake Masisi.

Lees meer

Baltic Air Policing: 20 jaar en 92 scrambles later

Na de Russische inval in Oekraïne werden we er weer aan herinnerd hoe belangrijk het is om Europa, en meer bepaald onze burgers, te beschermen. De Baltische staten grenzen aan Rusland en hebben geen eigen luchtverdediging. Dat maakt hun situatie precair. Samen met Frankrijk was België de afgelopen maanden van permanentie in Litouwen.

Lees meer

Nieuwe tail voor OCU

In 2002 kreeg de OCU een eerste special tail, in het teken van haar 15de verjaardag. Sindsdien volgden er nog drie. De vierde, en laatste, rolde afgelopen woensdag uit de paintshop. Wanneer de F-35 binnen enkele jaren op onze basis genesteld is, zullen leerling-piloten hun opleiding in de Verenigde Staten afronden en zal de OCU hier opgedoekt worden. Lees hier de boodschap van het squadron.

Lees meer

Communieshoot: 4de editie was een succes

De 4de editie van onze communieshoot verliep weer vlekkeloos! De afgelopen dagen waren spannend en stressy voor ons team, maar uiteindelijk stonden de weergoden toch aan onze zijde (bedankt aan onze meteorologen 😉). De Air Force shoot is helemaal kunnen doorgaan, waardoor we alle 120 kids -komende van over heel Vlaanderen- gelukkig hebben gemaakt.

Niet alleen de weergoden hebben deze dag mogelijk gemaakt: eigen personeel heeft hier (on)rechtstreeks aan bijgedragen en 13 fotografen, zowel burgers als militairen, hebben zich voor de volle 100% ingezet. Via deze weg willen we hen dan ook van harte bedanken! 

Lees meer

100.000 euro naar MS-Liga en FONAVIBEL

Op 12 januari vond onze nieuwjaarsreceptie plaats. Dit gaat gepaard met de huldiging van onze meest verdienstelijke militairen. Zij krijgen van de burgemeesters van omliggende gemeentes een prijs die verwijst naar lokale producten of accommodaties.

Lees meer

Bert B © Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force