To Top

Laatste nieuws

Bekijk het laatste nieuws
met bijhorende selectie foto's

Hernemen "Mission Essential Flights"

Vanaf donderdag 9 april 2020 zullen de 10e Wing in Kleine-Brogel en  de 2e Wing in Florennes mission essential vluchten uitvoeren.
Ten gevolge van de Corona crisis en op basis van de bijkomende maatregelen genomen door de Chef Defensie had ook de Luchtmacht gekeken hoe het zijn werking op een veilige manier kon organiseren. De 2e Tactische Wing en 10e Tactische Wing hadden daarom sedert 18 maart hun trainingsvluchten tijdelijk opgeschort.

Start flying ops V22 forWeb

Om toe te laten de nodige kwalificaties te behouden en het huidige operationele niveau te bevestigen zullen daarom de F-16 eenheden hun vluchten hervatten vanaf donderdag 9 april. Men mag niet vergeten dat onze F-16’s vandaag de dag nog steeds actief deelnemen aan de NAVO-operatie Baltic Air Policing in Litouwen. Vanaf 14 mei eerstkomende, zal onze Belgische Luchtmacht de bewaking van het BeNeLux luchtruim overnemen van de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht. Alle opdrachten die aan onze F-16 eenheden van Florennes en Kleine-Brogel door de Belgische regering opgelegd worden zullen uitgevoerd worden. Het hernemen van de vluchten zal stelselmatig plaatsvinden en aan een lager ritme dan normaal. Eens te meer in deze moeilijke periode, kan de Belgische bevolking rekenen op de paraatheid en het professionalisme van het personeel en middelen van onze luchtmacht in België en daarbuiten.

 Your security. Our Duty.
 #stayathome #COVID19BELDEF

 

© Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force