To Top

Laatste nieuws

Bekijk het laatste nieuws
met bijhorende selectie foto's

Tom biedt eerste hulp aan

Militair Tom, bood in het voorjaar van 2022, eerste hulp aan bij een ongeval met twee doden in Genk: “Ik hoop dat de vrouw erdoor komt”

Collega Vermosen Tom werd door onze BaseCo uitgenodigd en bedankt voor zijn tussenkomst tijdens een zéér zwaar accident met 2 dodelijke slachtoffers. 

Door zijn snel handelen is er een derde slachtoffer vermeden. Langs onze kant willen we Tom dan ook bedanken voor zijn moedige tussenkomst.

Hieronder een stukje van het krantenartikel.

Gazet Van Antwerpen

Eén van de eerste mensen die hulp bood was militair Tom Vermosen uit As. “Er reed nog één wagen voor mij toen het ongeval gebeurde”, zegt de man. “Ik heb mij onmiddellijk aan de kant gezet om te kijken of ik hulp kon bieden. Meerdere mensen waren gestopt en uitgestapt, maar ze durfden niet naar de slachtoffers te gaan. Aan de kant van de Swinnenwijerweg kwam nog een wagen aangereden. De vrouw die achter het stuur zat schreeuwde en kon er niet tegen die slachtoffers te zien.”

Tom zelf rende naar het dichtstbijzijnde slachtoffer. Dat was de fietser. “Ik had al meteen een tourniquet bij voor het geval er iets afgebonden moest worden”, gaat Tom verder. “De fietser bewoog niet meer en was er zichtbaar erg aan toe. Ik kon ook geen polsslag meer waarnemen. Daarna heb ik mij geconcentreerd op de andere slachtoffers. Bij de motard had ik helaas eveneens snel door dat mijn hulp op dat moment weinig zou kunnen betekenen”, legt de militair uit.

Daarom focuste de man zich op de vrouw die achter op de motor zat. “Zij was ernstig gewond. Mijn voornaamste bekommernis was dat ze het bewustzijn niet zou verliezen. Ik ben dan maar blijven praten met haar tot de eerste hulpverleners arriveerden. Terwijl die met de eerste hulp bezig waren hield ik haar hoofd gefixeerd. Op die manier kan je voorkomen dat de verwondingen nog erger worden. Pas toen ze volledig in handen was van het MUG-team ben ik daar weggegaan.”

Tom ging zich bij een van de brandweerwagens wassen. “Want ik hing onder het bloed”, zegt Tom. “Ik hoop alleen dat de vrouw erdoor geraakt. Maar dit is werkelijk een immens drama”, besluit de getuige.

 tom vermosen

 

 

Bert B © Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force