To Top

Laatste nieuws

Bekijk het laatste nieuws
met bijhorende selectie foto's

Bryan's laatste wens

Bryan is erg gepassioneerd door luchtvaart en zijn grootste wens is om luchtvaarttechnicus te worden, helaas laat zijn gezondheidstoestand dit niet toe. Een maand geleden kreeg Bryan het verschrikkelijke nieuws: de uitzaaiingen van zijn bottumor konden niet meer worden vertraagd  en hij werd terminaal verklaard.   Ondanks het slechte nieuws blijft Bryan positief en zag hij één van zijn kinderdromen in vervulling gaan: een bezoek aan onze vliegbasis. 

Voor mensen als Bryan zijn er de enthousiaste vrijwillgers van de Wens Ambulance die hen helpen bij het realiseren van hun ultieme droom.
Zij contacteerden ons met het verzoek. Omwille van de huidige coronasituatie werd er extra over nagedacht over hoe we wij als vliegbasis iets konden organiseren om op een veilige manier iets te betekenen voor Bryan.

Zeer uitzonderlijk en met strikte opvolging van de strenge corona restricties konden wij Bryan toch eventjes  laten genieten. 
Dus voor heel eventjes scheen de zon  boven KeeBee alsook in Bryan's ogen. 

 

Ingrid, een van de vrijwilligers van de wensambulance die dit bezoek voor Bryan mogelijk maakt vertelt hoe de dag verliep:

Dinsdag 26 januari was ik een van de vrijwilligers van Wens Ambulancezorg vzw die met de 23 jarige Bryan mee op wens gingen.
Een wens die doorgaat op Kleine Brogel air base klonk, aangezien ik zelf in Kaulille woon, als een bezoek om de hoek.
Samen met mijn collega vrijwilligers rijden we naar Holsbeek waar we rond 13u een enthousiaste Bryan gaan ophalen, in Holsbeek is het op dat moment nog vrij bewolkt maar ik kon Bryan al verzekeren dat boven Kleine Brogel de zon al volop scheen en ik al meerdere F16’s had zien vliegen.
Na een ontspannen rit kwamen we aan bij de basis.
Bij de eerste begroeting aan de slagbomen werd al duidelijk dat iedereen wist dat wij zouden komen, en het enthousiasme waarmee we begroet werden werkte meteen aanstekelijk.
Groot was onze verbazing bij het zien van het prachtige persoonlijke welkom dat Bryan van de commandant kreeg, en Bryan straalde bij het ontvangen van de speciale coin!
En alsof dat nog niet genoeg was, een gids én een fotograaf die ons de hele middag zouden begeleiden!
De rondleiding die Herwig ons daarna gaf was niet enkel voor Bryan maar ook voor ons als vrijwilligers ongelooflijk interessant en zeker spectaculair! 
Als kers op taart een echte fotoshoot bij een F16 en vlak naast de startbaan het opstijgen van de vijf F16’s mogen aanschouwen waren voor Bryan een droom die uitkwam!
Na al deze indrukken werd het tijd om afscheid te nemen, Bryan was zichtbaar aangedaan en meer dan blij met de foto’s die hij bij het verlaten van de basis nog meekreeg.
Moe maar dolgelukkig was Bryan!
Dit pakken ze me niet meer af zei hij nog meermaals voor hij tijdens de terugrit tevreden in slaap viel.
Namens Wens Ambulancezorg vzw wil ik iedereen die heeft meegeholpen om deze dag voor Bryan onvergetelijk te maken ontzettend bedanken. 

Ingrid

In nagedachtenis aan Bryan.
Hij stierf veel te jong, na een lange strijd op 08 Feb 21.
Rust zacht Bryan.

Bekijk ook de sfeerfoto's in het Media-Album:
 

Foto's KeeBee Public Relations (door Robin Mues)

Bert B © Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force