To Top

Laatste nieuws

Bekijk het laatste nieuws
met bijhorende selectie foto's

Zijne Majesteit koning Filip bezoekt de vliegbasis

 Zijne Majesteit koning Filip heeft op woensdag 24 juni 20 een bezoek gebracht aan onze vliegbasis. Hij kwam persoonlijk verifiëren hoe Defensie met de coronacrisis is omgegaan. Van onze BaseCo en van een aantal van onze medewerkers kreeg de Koning meer uitleg over hoe wij de coronacrisis aanpakten en hoe wij door het nemen van een aantal maatregelen onze vliegbasis vertrouwd maakten met het 'nieuwe normaal'.

Het bezoek werd ingezet met een verwelkoming door de Chef Defensie, generaal Marc Compernol, gevolgd door een briefing van transitiemanager generaal-majoor Marc Thys waar deze expliceerde hoe Defensie een doorstart heeft gemaakt op het ogenblik dat de corona crisis zijn piek voorbij was.

De directeur-generaal Health and Well-Being, brigadegeneraal Erwin Dhondt, legde de koning uit hoe Defensie zich heeft georganiseerd om de veiligheid van de militairen te garanderen.

Uiteindelijk verplaatste de voltallige delegatie zich naar de flight line, Hier kon de koning kennis maken met de mannen en de vrouwen die tijdens de corona problematiek het beste van zichzelf bleven geven.

Zo bracht hij een bezoek aan de AGOC waarna hij kon kennismaken met de piloten die klaarstonden voor een trainingsvlucht.

De verdedigings- en steungroep showde hun voertuigen en materieel waarna de Koning een uiteenzetting kreeg over ons wapensysteem, de F-16 en van dichtbij het opstarten en vertrekken van de toestellen kon volgen.

Koning Filip nam uitgebreid de tijd om te praten met de piloten, technici en ondersteunend personeel over hoe Covid-19 hun manier van werken heeft beïnvloed.

 

Bekijk de fotoreportage: 

Foto's Robin M. (PR-team KeeBee) 


Bekijk ook de reportage van TV Limburg:


Bekijk de samenvatting van Defensie (mil.be) : 

 

© Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force