To Top

Jobdag 1 maart 2023

ATC Jobdag @ Kleine-Brogel Air Base: Onze vliegbasis organiseert in samenwerking met het informatiecentrum Defensie Limburg een jobdag voor de functie van luchtverkeersleider.

De focus ligt hierbij enkel op de job en bijhorende vacatures van Air Traffic Controller (ATC) bij de Luchtmacht. Onze specialisten geven je uitleg over hun specifieke opleidingen, taken en verantwoordelijkheden.
Spreek met ervaren luchtverkeersleiders en ontdek onze moderne luchtverkeerstoren tijdens een rondleiding.

Aansluitend krijg je ook meer informatie over de vacatures, inschrijving, selectieprocedure en de opleiding bij Defensie door een medewerker van het informatiecentrum.

Programma

1300 Hr : Afspraak aan de hoofdingang, Onze-Lieve-Vrouwlaan 99, 3990 Peer.
1330 Hr: Vervoer met de bus naar de Toren
1400 Hr: Infomoment in de briefingroom van de toren
1500 Hr: Bezoek aan de toren
1630 Hr: Einde en vervoer terug naar de hoofdingang.

We vinden het normaal om met het vliegtuig op reis te gaan. We weten dat wij in de lucht in de goede handen zijn van de piloot en de flight crew. Maar wie zorgt ervoor dat dit allemaal veilig verloopt? Wie heeft het overzicht over al de vliegbewegingen van vliegtuigen, helikopters, drones, enzovoort? Zowel voor burgerluchtvaart als voor militaire vluchten? Dat zijn de luchtverkeersleiders. En Defensie werft er aan. 

Deze jobdag wordt speciaal ingericht om jullie inzicht te geven in wat deze functie werkelijk inhoudt. Een job als piloot bij Defensie spreekt voor zich, de functie van luchtverkeersleider is echter minder bekend. En zoals het gezegde luidt: “onbekend is onbemind”.

Naast een degelijk werkritme en verloning, is dit meer dan een job op zich! Als luchtverkeersleider ga je zelfstandig te werk en heerst er een aangename ongedwongen sfeer onder collega’s, waar ruimte is voor overleg en flexibiliteit. Naast het dagelijks werkkader, biedt deze functie voldoende variatiemogelijkheden (buitenlandse opdrachten, cumuljobs, vervolmakingscursussen, sport…).

De luchtmachtbasis is bereikbaar met persoonlijk vervoer op het adres: Onze-lieve-vrouwlaan, 3990 Peer.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, hierbij enkele ‘real-time’ foto’s.


Tot binnenkort!

Praktisch:
Hoofdingang: Onze-Lieve-Vrouwlaan 99, 3990 Peer.

Inschrijven kan via onderstaand formulier

Opgelet: 
• Wie niet vooraf ingeschreven is, wordt niet toegelaten.
• Je hebt je identiteitskaart nodig om toegang te krijgen tot de site van Kleine-Brogel. 

De inschrijvingen werden afgesloten

Ontdek meer job-mogelijkheden bij de Luchtmacht via WerkenBijDefensie.be 

Bert B © Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force